Monday, March 21, 2011

Relatii

Avantaje.ro

Prietenii iti distrug relatia? Cu totii avem nevoie de pr... >>


Cand barbatii se tem de barza Ti se pare ca arata grozav cu un copil in brate. Dar ce faci cand tu iti doresti sa ai copii, iar el nici nu se gandeste la asta? >>


Asa tata, asa sot Stiai ca alegerea sotului este influentata de modelul patern? http://www.avantaje.ro/Relatii/Psihologie-Relatii/Asa-tata-asa-sot-568254

Stiai ca alegerea sotului este influentata de modelul patern?
Personalitatea tatalui : Tatal cumsecade
Este genul care ii ofera fiicei un cadru ideal pentru a invata si experimenta toate tehnicile de "invartire pe degete" a barbatilor. Din fericire, acest tip de tata stie si cand sa traga linia, ca sa nu-si transforme fiica intr-o razgaiata. Isi respecta sotia - aceasta fiind cea mai buna lectie data copiilor sai.
Ce-ti spune de obicei:
  • "O sa vorbesc despre asta si cu mama ta."
  • "Te iubesc."
  • "E in regula daca tu ti-ai dat toata silinta."
Cum te influenteaza
Cu un astfel de tata, ai tendinta sa alegi un partener care sa fie un bun parinte. Casnicia se poate concentra pe cresterea si educatia celor mici, ceea ce conduce la mai putin interes pentru relatia de cuplu. Atentie! Esti tentata sa-ti consideri partenerul un bun gata castigat, iar aceasta atitudine poate genera rutina.
Rezolva problemele din cuplu
Ca sa nu deveniti unul pentru celalalt doar "mami" si "tati", incercati sa va rezervati mai mult timp pentru voi doi, nu doar pentru copii. Daca ai uitat sa-ti apreciezi partenerul la justa lui valoare, incurajeaza-l sa iasa mai mult cu prietenii - in absenta lui, vei intelege cat de mult tii la el si cat iti lipseste cand nu e cu tine.
Exemplu celebru: Annette Bening
A reusit sa transforme un burlac celebru (Warren Beatty) intr-un familist convins, fara sa ramana in umbra acestuia. Ea a crescut intr-o familie numeroasa si are, la randul ei, patru copii, pentru care a renuntat la multe roluri. Astazi, Annette e un nume la Hollywood, dar si o sotie si mama devotata.
Personalitatea tatalui : Tatal periculos
Viata nu e plictisitoare cu un astfel de tata entuziast, alaturi de care traiesti din plin orice moment. Din pacate, personalitatea lui are si parti "intunecate": obisnuieste sa-si insele sotia si poate avea mai multe casnicii. In unele cazuri, devine periculos, din cauza inclinatiei spre alcoolism si violenta.
Ce-ti spune de obicei:
  • "Daca te-au enervat toti, hai sa-i barfim impreuna!"
  • "Cand imi fortezi mana, profita la maximum!"
Cum te influenteaza
Ca fiica a unui tata cu multe legaturi extraconjugale, vei face front comun cu mama. De aceea, s-ar putea ca, mai tarziu, sa nu ai incredere in barbati. Fie iti e greu sa lasi garda jos in relatia de cuplu, fie devii o femeie "ventuza". Preferi tipul de barbat exploziv, pe care, la prima greseala, sa-l "taxezi" cum se cuvine.
Rezolva problemele din cuplu
Incearca sa separi trecutul de prezent. Cand ti se pare ca preferintele sau interesele partenerului ascund un viciu, gandeste-te intai daca intr-adevar ai motive de ingrijorare sau, ca de obicei, privesti lucrurile prin ochii mamei. Daca chiar exista o problema, ar fi bine sa consultati impreuna un psiholog.
Exemplu celebru: Patsy Kensit
Chiar daca a crescut cu un sentiment de jena fata de reputatia proasta a tatalui, actrita britanica a fost atrasa mai tarziu de o personalitate la fel de periculoasa - Liam Gallagher (formatia Oasis). Dependenta de droguri si numeroasele lui aventuri au dus in cele din urma la distrugerea casatoriei.

Cuvinte cheie: psihologie, relatii, tata, sot, familie, imagine, personalitate


------
7 indicii care iti permit sa ai o relatie de cuplu cu o personalitate alfa

http://www.personalitatealfa.com/blog/7-indicii-care-iti-permit-sa-ai-o-relatie-de-cuplu-cu-o-personalitate-alfa

Aveam 27 de ani cand am cunoscut-o pe actuala mea iubita.
Partea interesanta vine cand vorbim despre lumile din care venim eu si prietena  mea.
Eu, un salbatic. Parintii divortati la 10 ani, lipsit de afectiune, crescut de bunici apoi revenit acasa la mama, de pe la 10 la 20 de ani tot pe strazi.  Modelul meu  parental era groaznic.
Nu stiam sa comunic, nu stiam sa ofer sau sa primesc afectiune, nu stiam sa fiu atent la nevoile altora.
Cu alte cuvinte eram un handicapat in relationarea cu alte fiinte umane.
La inceputurile facultatii am inceput sa studiez seductia si radeam la orice gand ca o femeie ma va putea tine pe mine intr-o relatie.
Ma gandeam ca in cel mai bun caz o sa am o sclava nicidecum o partenera de viata.
Pe de alta parte, prietena mea venea dintr-o familie adevarata. In care toata lumea sta la masa ( ceea ce pentru mine era ceva exotic si rar) in care Craciunul si sarbatorile sunt un motiv de mare bucurie.
Ea era obisnuita sa nu ii lipseasca nimic, sa aiba tot timpul cu cine sa vorbeasca, mama era o buna prietena, fratele era peste tot cu ea, taica-su avea grija sa nu aiba nevoie de nimic. Putem spune ca a crescut lipsita de griji mari.
In momentul in care am am hotarat ca vom avea o relatie, am facut urmatorul pact:
“ Ca sa avem o relatie implinita, amandoi trebuie sa fim puternici. Daca unul din noi e slab si se agata prea mult de celalalt, relatie se duce naibii”
Lucrurile pe care le-am invatat pe pielea noastra in urma acestui pact au fost extraordinare si au avut un efect puternic asupra relatiei noastre si a personalitatii noastre ca indivizi. Ne-a permis sa evoluam intr-o relatie cum poate nu am fi reusit singuri. Sau cel putin nu in asa scurt timp.
Am sa impartasesc acum cu tine cateva din lucrurile pe care le-am invatat si care ne-au facut viata mult mai buna:
7 indicii care iti permit sa ai o relatie de cuplu sanatoasa cu o personalitate alfa
-          sa ai viata ta si visurile tale in viata pe care sa le urmezi
Da, intr-o relatie e foarte important sa ai planuri comune cu partenerul. Insa niciodata planurile comune sa nu indeparteze planurile personale. Pentru ca daca nu ai o viata a ta, un drum al tau in viata ca persoana, nu vei avea putere personala. Daca nu ai putere personala esti o persoana slaba si cine este fericit si implinit intr-o relatie cu o persoana slaba?
NIMENI.
Exista intr-adevar relatii in care unul mai puternic accepta un partener slab pentru ca poate sa faca ce vrea cu el. Dar am zis ” fericire si implinire” in relatie , iar in relatiile in care cel slab este asuprit si manipulat de cel puternic, nu are nicio legatura cu o relatie implinita si fericita.
Cand ai drumul tau in viata si ai si o relatie de cuplu implinita, planurile comune apar in mod natural si firesc. Nu e nevoie sa te fortezi. Cand ai un partaner de viata care simti ca te ajuta in drumul evolutiei tale si tu il ajuti pe el, pe langa iubire si atractie sexuala se va declansa si un sentiment puternic de respect si camaraderie daca pot sa ii zic asa, sentiment pe care il au oamenii ce lupta cot la cot cu provocarile vietii. Atunci, in mod firesc si natural, apar planurile comune ale unui cuplu.
Daca faci invers si vezi cuplul ca pe cel mai important lucru din viata ta, vei vedea cum intr-o zi nu mai poti sa il pastrezi pe cel de langa tine indiferent cat de mult manipulezi emotional sua santajezi. Atunci, cand ramai fara relatie , ramai fara TOT ce aveai. Si o iei de la capat, cu planurile tale personale pe care le-ai neglijat atata timp.
-          sa ai pasiunile si hobby-urile tale
Cu totii avem nevoie sa intimitatea noastra. Fiecare are felul lui de a se relaxa si detensiona dupa o zi incarcata. De aceea e foarte important sa avem pasiunile si hobby-urile noastre pe care sa ni le respectam in cuplu. Daca nu apuci sa te descarci emotional si sa te relaxezi facand acele activitati care iti plac tie, se va aduna si mai multa tensiune care se va descarca cu tot negativismul asupra relatiei tale.
Mie imi place sa ma uit la desene animate, prietenei mele nu. Uneori am nevoie sa ma pun singur in fata calculatorului si sa ma uit la desene. Ma relaxeaza si ma distreaza.( Pinguinii din Madagascar sunt printre favoritele mele acum)  Prietenei mele ii place sa se uite la un serial lung si plictisitor pentru mine, In Therapy, despre un terapeut care are diverse cazuri si le rezolva. Tot serialul e in cabinet la terapeutul asta. Sunt deja 100 de episoade si pe mine ma plictiseste, asa ca si ea se uita singura.
Am dat un exemplu minor insa in toate aspectele vietii e important sa stim ce putem face impreuna ca si cuplu si ce facem separat.
Cand amandoi perteneri din cuplu sunt impliniti , relatia e mult mai frumoasa.
sa ai grupul tau de prieteni, anturajul tau, fara sa iti afecteze relatia
Cea mai mare greseala pe care o fac cuplurile e ca isi neglijeaza prietenii in momentul in care intra intr-o relatie.
De multe ori, o prietenie veche care poate s-a nascut in copilarie, e mai valoroasa decat relatie de cuplu care poate sa nu mai fie intr-o zi. O prietenie adevarata e pe viata.
Multi oameni isi neglijeaza prietenii doar ca sa alerge la ei disperati cand raman singuri si partenerul i-a parasit.  Niciodata sa nu cedezi presiunilor de a renunta la prieteniile tale de dinaintea relatiei. Daca iti parasesti prietenii cand ai o relatie dai dovada de slabiciune si lipsa de caracter. Lipsa de coloana vertebrala. Si asta e doar un semn ca ori vei fi un sclav sau sclava in relatie ori vei suferi in viitor intr-o forma sau alta pentru ca cine intoarce spatele prietenilor nu sfarsteste bine.
-          sa iesi sau sa nu iesi in oras chiar daca partenerul vrea altceva  si sa ii explici ca tu ai anumite nevoi
Uneori se intampla ca unul din parteneri sa fie obosit, sa nu aiba chef sau 1000 de alte motive ca sa nu iasa din casa.
Celalalt partener arde de nerabdare sa iasa din casa. De aceea e important punctul de dinainte, cu prietenii. E absurd sa obligi partanerul sa iasa cu tine doar pentru ca aveti o relatie si ca asa trebuie, sa iesiti impreuna.
La fel cum e absurd sa pui pe cineva sa se uite 2 ore la desene animate ce nu ii plac.
Faptul ca fiecare poate sa iasa si singur este o garantie a calitatii pentru o relatie de cuplu. Cine iis imagineaza ca o relatie de cuplu inseamna ” facem totul impreuna ” urmeaza sa sufere niste dezamagiri majore. Omul se naste singur si moare singur. Si uneori are nevoie sa faca lucruri singur indiferent de cat de mult isi iubeste partenerul.
-          sa inveti sa ceri, daca vrei sa primesti
” Vreau sa rup ciorapii astia faini de pe tine pentru ca ma exciti”.
” Bine, dar imi iei alte 3 perechi”.
” Ok, iti iau”
Este atat de simplu sa primesti in momentul in care inveti sa ceri.
Auzim zilnic ” comunicarea e foarte importanta in relatie” . Ei bine, comunicarea incepe cu abilitatea de a cere ceea ce ai nevoie.
Lucrurile devin atat de simple si de frumoase cand ambii parteneri stiu sa ceara incat doar abilitatea asta poate face relatia cu mult mai frumoasa si implinita.
-          sa faci tot posibilul sa fii o persoana independenta financiar
Calitatea relatiei este data si de relatia financiara dintre cei doi parteneri. Nu e nicio problema sa fii sarac la inceput. Iubirea si atractia nu au legatura cu lucrile materiale.  Insa cand incepi sa ai o relatie de cuplu si ramai in acea relatie, asa cum ziceam, in mod natural incep sa apara planurile comune. Daca unul din parteneri munceste mai mult si celalalt o freaca mai mult, exact ca si intr-o asociere in afaceri, cel care muneste mai mult isi da seama de asta si va cere drepturi mai mari. Si e normal sa fie asa.
Apoi incep certurile.
Unul a muncit dar celalalt l-a sustinut. Cu cat a contribuit fiecare? Aceste discutii se termina tot timpul rau pentru cel putin unul din parteneri.
De aceea e foarte important ca intr-un cuplu fiecare sa se gandeasca sa produca bani ca si cand de maine ar fi singur. Tu daca maine ai fi singur, ai putea sa ai grija de tine? Asta e intrebarea pe care trebuie sa o avem tot timpul in minte.
Nu uita ca nimeni nu poate avea grija de tine decat tu. Daca esuezi in aceasta misiune, de a avea o relativa independenta financiara, risti sa umpli randurile celor parasiti si saraciti dupa o relatie de cuplu.
– cel mai important principiu al personalitatii alfa intr-o relatie de cuplu
In afara de aceste principii de mai sus, mai e unul universal.
Sa faci sport, sa mananci sanatos si sa te ingrijesti astfel incat si daca se intampla cel mai rau scenariu, sa fii parasit fara ca tu sa ai vreo vina aparenta, sa stii ca tot timpul vei gasi un partener de calitate fara probleme, ca vei avea de unde alege.
Pentru ca esti o personalitate alfa.
Daca ai alte principii pentru o relatie implinita, te rog sa le spui intr-un coment mai jos. Orice feedback ai, e binevenit si il voi citi cu atentie.
Iubirea si atractia sexuala nu sunt un mister, o fantezie in capul nostru sau ceva ideal. Sunt niste lucruri foarte reale si practice.
Doar ignoranta si lipsa de educatie te face sa nu cunosti iubirea, relatiile si atractia sexuala astfel incat ele sa iti aduca implinire si satisfactie.


Mai sunt 5 locuri la bootcamp-ul nostru despre relatii de cuplu si socializare: Bootcamp editia a-8-a personalitate alfa – relatii de cuplu

Daca vrei sa devii o personalitate alfa, afla ce contine si comanda aici cartea: http://www.personalitatealfa.com/blog/comanda-cartea-personalitate-alfa/

3 comments:

  1. Campus Circle - Why Guys You're Interested In Aren't Interested In You

    One of the great mysteries of the world is still, “Why are guys I’m interested in not interested in me and vice versa?” As usual, it’s about energy.

    Everyone is either being male or female energy. Although most men are male energy and most women are female energy, it has nothing to do with gender. Male energy is about doing, thinking and giving. Feminine energy is about being, feeling and receiving. Just as you feel good when you feel feminine, men feel good when they feel masculine.

    By now, most women know they should let the man pursue and ask them out. However, things start to get skewed when you realize you really like him. At that point, it’s harder to stay in your female energy – which is all about being patient and receptive. This is when women start coming from their masculine energy by calling him instead of waiting for him to call, trying to impress him, asking a lot of questions, including “Where is this going,” etc.

    The male to female energy balance then starts to get skewed. It becomes a vicious circle when women start using more masculine energy, men become more feminine energy. That means he is less likely to call, ask you out, take an interest in your life, want to please you, etc. This is usually when the problems begin.

    However, with a guy you’re not interested in, it’s easy to stay in your feminine energy because you don’t care. You don’t call if you don’t hear from him, you don’t ask where things are going, you don’t try to impress him. In turn, the man stays in his masculine energy where he feels good, and he remains interested.

    Masculine energy men can only fall in love when they give, not receive. Women these days are often coming from either masculine or mixed energy. This leads to men not being able to feel masculine and thus, not being interested. By staying in your feminine energy, men stay in their masculine energy, and the balance is restored.



    Write to Lucia at theartoflove.net. Read an excerpt from Lucia’s Lessons of Love at lessonsoflove.net. Listen to Lucia live every Sunday at 3 p.m. PST on latalkradio.com. Remember: Love inspires, empowers, uplifts and enlightens.

    Article posted on 6/1/2010
    This article has been viewed 622 times.

    ReplyDelete
  2. Campus Circle - How to Spot a Player

    ...

    Hi Sarey,

    I’m sorry to hear about all the bad guys you’ve been running into. Players are very good at coming across as the dream guy. They know what women want, and they pretend to be that, hence the name “players” because they are playing a role.

    Here are some signs to look out for:

    Players are not awkward or nervous when they approach you. They will be confident and smooth, like a great salesman. There should at least be a bit of anxiety.

    Players come on quickly, declaring their feelings and how wonderful they think you are. True intimacy takes time, so be cautious of a guy who seems to have strong feelings after only two weeks.

    Players will want to have sex as soon as possible, since that is their main goal. They are also generally great in bed, because they’ve had so much practice. Wait until you are absolutely sure he wants to be intimate because he’s into you, not just the sex.

    Players don’t always call when they say they will and may often be late. Since they are dealing with several women at the same time, they’re not always able to keep their word. They may be with someone else, when they were supposed to call you back.

    Finally, even if a guy doesn’t do any of the above, if you just have a feeling that something is up, trust your intuition and take precautions to protect your heart.

    Write to Lucia at theartoflove.net

    ReplyDelete
  3. Lucia TV dating-relationship expert. Advice for single men and women.

    ...
    With over 25 years experience on the dating scene, Lucia, who speaks four languages, has dated men of all nationalities in seven cities, four countries and two continents. Her practical know-how makes her the perfect candidate to dispense relationship advice—after all, in almost every dating dilemma she has “been there, done that” and lived to tell about it.

    Lucia offers people the ultimate package as a relationship advice expert—she is old enough to have “in the field” experiences to draw from, but remains young enough to relate to the dilemmas today's singles face when navigating through the increasingly complicated world of modern romance. She often likes to quote that, “Experience is the best teacher, but the tuition is very costly”.

    Tempered by her light-hearted ability to laugh at the absurdities of life and an upbeat personality, Lucia believes love should “Inspire, empower, uplift and enlighten”.

    ReplyDelete